OM INCRADE
VÅRA WEBBUTIKER
INCRADE GALLERIAN
KONTAKTA OSS

Om Incrade

Incrade grundades 2004 och är i huvudsak ett e-handelsföretag. Vi driver ett flertal olika webbutiker och är engagerade i projekt som rör e-handel, logistik, webbutveckling, översättning, utveckling av sällskapsspel mm.

Vi är fem delägare som alla arbetar full tid i företaget samt en heltidsanställd. I våra lokaler i Umeå hittar du både vårt kontor och vår fysiska butik där vi bl.a. säljer sällskapsspel, pussel, lego, figurspel och byggmodeller.

Incrade står för innovate, create and develop. Att skapa nya projekt och att komma på nya idéer, driva igenom dem och att få dem att utvecklas är det vi brinner för. Under åren sedan 2004 har vi ständigt utvecklat vår verksamhet och skapat nya webbutiker, tackat ja till nya samarbeten och flyttat till större lokaler vart eftersom företaget växt. Med våra webbutiker vill vi sprida skaparglädje, leklust, erbjuda intellektuell stimulans och få människor att bara träffas och ha roligt tillsammans. En glad och nöjd kund som gärna kommer tillbaka är det vi alltid strävar efter.

I historiken här bredvid kan du läsa mer om hur företaget utvecklats sedan start och är du intresserad av en samarbetspartner kring e-handel, webbutveckling, spelutveckling eller dylikt är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Personal

Måns Andersson

Martin Andersson

Rebecca Donatello

Tomas Engström

Frida Tapper

Mikael Tapper

Historik

2016...

Det tog några månader att installera oss i de nya lokalerna på Björnvägen, vi byggde vårt första kontorslandskap, effektiviserade vår pack- och lagerhantering, köpte in hyllsystem, ordnade skyltar och mycket annat. Vi diskuterade fram och tillbaka vad den nya butiken skulle heta, att bara kalla den ”butiken” som vi gjort tidigare höll inte längre. Tillslut fastnade vi för Incrade Gallerian, en galleria för våra olika webbutiker. Samtidigt också en liten flirt med MVG-gallerian i stan (vi är IG, lite stökigare men mycket roligare ;-). Fortfarande kvarstår en hel del att ordna i lokalen, ännu trevligare spelytor, fler nya hyllor, bättre belysning osv. Vi jobbar på det! Ett av våra senaste projekt är att översätta spel till svenska, det första blev Agricola som vi hoppas kommer ut inom kort. Vi är också på gång med vår första speltillverkning, det får blir en cliffhanger så länge.

2014 - 2015

Vi anställde vår första medarbetare under 2014, Tomas (alias ConraDargo) känd för sina spelrecensioner på YouTube (ConraDargo Recenserar), en mycket välkommen kollega! Under sommaren 2015 inser vi att det är ohållbart att ha en Julförsäljning till (vår högsäsong) i den butikslokal vi hade. Produkterna välde ur hyllorna och det var så trångt att många av spelen fik ställas på golven framför istället. I varenda vrå fans det kartonger med varor, till och med i städförrådet. Vi började söka nya lokaler och fastnade för en på 900 kvadrat på Björnvägen 11 på Mariedal i Umeå. Vi ville inte behöva hålla stängt så länge och bestämde oss för att anta utmaningen att flytta hela lagret under den sista helgen i oktober, det var på håret men det gick!

2012 - 2013

Tillväxten fortsätter och de nya lokalerna räcker inte riktigt till, som tur är finns det fler rum att breda ut sig i på företagscentret. 2012 var pusslet klart och inte en enda bit saknades (tack till alla er som hjälpte oss att lägga det!), så småningom fick det pryda den långa väggen i spelrummet (läs mer och se bilder på pusselbutiken.se).

2010 - 2011

I maj 2010 blev det klart med en ny lokal i företagscentret Glimmern på Carlshöjd med inflyttning under sommaren. Den nya lokalen var många kvadrat större en den på Ålidhem och gav oss också utrymme för tillväxt framöver. Vi hade plats för fler spelbord för olika spelevent och började tillsammans med våra kunder bygga världens då största pussel i butiken på 32 000 bitar (idag finns det ännu större för dig som söker den ultimata pusselutmaningen). Kunderna fick pussla och skriva i vår gästbok. Vi startade också en ny webbutik, byggleksaker.se, där vi säljer LEGO, Playmobil, Geomag, knep- och knåp produkter och andra byggleksaker.

2008 - 2009

WorldofBoardGames.com växte allt mer och vi började fundera på att utöka med fler webbutiker. I januari 2009 köpte vi domänen Figurspel.se och utvecklade en webbutik som vi sedan dess äger och driver. I juni startade vi också PusselButiken.se, en webbutik där vi idag har ett av Sveriges största utbud av pussel. Vi köpte även ett 20-tal domäner med ”portalen” i namnet, domäner som skulle kunna utvecklas till något intressant i framtiden.

2006 - 2007

Under början av 2006 hade WorldofBoardGames.com växt så mycket att vi började leta efter en lokal till företaget. I maj flyttade vi till en gammal föreningslokal på Ålidhem i Umeå. Till en början var lokalen ganska tom men den fylldes fort. Även detta år registrerade vi ett antal domäner (ForumPortalen.se och spelsida.se). Under 2007 var det dags att hålla butiken öppen på fasta tider och fler personer började arbeta aktivt i företaget. Vi anordnade spelkvällar och lånade ut spel gratis till dem som ville komma och spela i butiken. En start på vårt spelbibliotek som finns kvar även idag.

2004 - 2005

Företaget startades den 20:e april 2004. Vår första webbutik WorldofBoardGames.com öppnades den 19:e augusti. Vi startade i en väldigt liten skala på vår fritid så omsättningen var låg. Företaget drevs till en början hemifrån med lager i gästrummet. Under 2005 växte WorldofBoardGames.com sakta men säkert, men det var fortfarande en hobby för oss. Vi bestämde oss för att registrera några domäner för kommande projekt (bl.a. DinFestGuide.se och ButiksPortalen.se).